Ένα ταξίδι στον ελληνικό αμπελώνα, με limited οινοποιήσεις, κάθε φορά σε άλλο τόπο, σε οινοποιεία καλών φίλων, για μια και μοναδική φορά!

2020  ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Το ONE OFF ταξίδι δεν μπορούσε παρά να ξεκινήσει από τη Σαντορίνη.

Το νησί που ονειρεύτηκα να τρυγήσω τις αμπελιές του, να ζήσω τη γέννηση των σπουδαίων κρασιών του.

Υποκλίνομαι στο θηραϊκό Ασύρτικο και στους εξαιρετικούς παραγωγούς του.

Κι ευχαριστώ τον φίλο μου και γείτονα στο Ληλάντιο, Απόστολο Μούντριχα, που δέχτηκε με χαρά να φτιάξουμε μαζί ένα F Santorini το 2020.

Γιατί και πού να το ψάξετε

To F Santorini ONE OFF του Φοίβου Παπαστρατή είναι το πρώτο και φανταστικό κρασί ενός μεγαλεπήβολου project. Κάθε χρονιά ο Φοίβος θα διαλέγει έναν προορισμό και θα δημιουργεί ένα κρασί, σε αυστηρά περιορισμένες φιάλες, το οποίο θα κυκλοφορεί μόνο μια φορά (one off).

O Φοίβος Παπαστρατής είναι από τους νεότερους οινοποιούς της Ελλάδας. Έχοντας ξεκινήσει να κάνει κρασιά πριν ακόμα πάρει το πτυχίο του από το Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας ποτών, τα τελευταία χρόνια χαράζει τη δική του λαμπρή πορεία. Μετά το F, την Παραλία και τα Πυροτεχνήματα αποφάσισε να κάνει απόβαση στη Σαντορίνη. Σε συνεργασία με τον διακεκριμένο οινοποιό Απόστολο Μούντριχα και το Anhydrous Winery έκανε μια Σαντορίνη με τη φιλοσοφία τη δική του και την εμπειρία του Απόστολου. Το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες σε ανοξείδωτες δεξαμενές και ωριμάζει εκεί με τις οινολάσπες του για 6 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι αλμυρό και mineral, με κοφτερή οξύτητα και εντυπωσιακή δομή.

Οι φιάλες του F Santorini ONE OFF του Φοίβου Παπαστρατή είναι εξαιρετικά περιορισμένες γι’ αυτό ξέρεις τι πρέπει να κάνεις!’

(https://www.botilia.gr/p/lefko-krasi/Santorini-One-Off-Foivos-Papastratis)

Το ONE OFF είναι το νέο project από τον Φοίβο Παπαστρατή, με limited οινοποιήσεις, κάθε φορά σε άλλη οινοπαραγωγική περιοχή σε οινοποιεία καλών φίλων, με διαφορετικές ποικιλίες, διαφορετικές τεχνικές για μια και μοναδική φορά. Για την εσοδεία του 2020 το ταξίδι του ξεκινάει από τη Σαντορίνη όπου, σε συνεργασία με το οινοποιείο Anhydrous, δημιουργεί το F Santorini 2020. Η οινοποίηση πραγματοποιήθηκε σε ανοξείδωτες δεξαμενές με άγριες ζύμες και παρέμεινε με τις οινολάσπες για 6 μήνες.

Ένα κρασί με λευκοκίτρινο χρώμα, με κάποιες χρυσαφί ανταύγειες να κάνουν την εμφάνισή τους. Στη μύτη η μεταλλικότητα του Ασύρτικου συνυπάρχει εξαιρετικά με αρώματα εσπεριδοειδών, αχλαδιού, ροδάκινου, βερίκοκου, με τα βοτανικά στοιχεία όπως το χαμομήλι να ακολουθούν και νύξεις λευκών ανθέων να συμπληρώνουν τον χαρακτήρα του. Στο στόμα η αρμονία είναι εξαιρετική, με την κοφτερή οξύτητα να ισορροπεί με το γεμάτο σώμα και να μας οδηγεί σε μια μακρά επίγευση.

https://www.greeceandgrapes.com/white-f-santorini-one-off-2020-foivos-papastratis